Bryllupsreiser
Cruise
Fly & Hotell
Luksusreiser
Brasil
Dubai
India
Indonesia
Malaysia
Mauritius
Thailand
Vietnam
Reisetilbud

 


LUKSUSREISER :: 6 dagers tur til SkotlandBESKRIVELSE
Avreise: 16. april, klokken 09:10, Oslo - Gardemoen. Ankomst Edinburgh, 10:05
Avslutning: 21. april, Edinburgh. Retur Oslo - Gardemoen 21:10. Ankomst Gardemoen, 23.55
(Obs! for de som ønsker å reise i mai, 21 til 26 mai, er flytidene de samme.)

SEND FORESPØRSEL >>

PRISER
April kr. 13.550 per person i delt dobbeltrom, tillegg enkeltrom kr. 3.000
Mai kr.16.690 per person i delt dobbeltrom, tillegg enkeltrom kr. 3.250
Priser, som inkluderer det som er beskrevet i programmet og fly tur/retur fra Oslo og norsk reiseled

INKLUDERT I PRISEN
Priser, som inkluderer det som er beskrevet i programmet og fly tur/retur fra Oslo og norsk reiseleder.

Ring og bestill – 906 54 636 eller send mail info@nobletours.no. Begrenset antall plasser.

TILLEGGSKOSTNADER
Inkluderer ikke tips, reiseforsikring eller andre personlige utgifter.


Det er også mulighet, for de som ønsker, å utvide oppholdet med noen dager ekstra i Edinburgh, enten før eller etter rundreisen. Det eneste som da kommer i tillegg er hotellopphold.

NYTTIG INFORMASJON
En tur til de Indre Hebridene er en tur med store kontraster. Her får du et gjennomsnitt av Skottland: Fra duvende bakkelandskap til forrevne klipper, og utfordringer forsmaksløkene. Her tenker vi spesielt på de som har sansen for gudenes nektar – whisky. Whisky fra Hebridene, og spesielt øya Isley, er den mest “ekstreme” whiskyen Skottland produserer. Hav, tang og tare, tjærebredde brygger og kraftig røyksmak blandes med sødme i en drikk som bare kan beskrives som himmelsk!

Men dette handler ikke bare om whisky. Natur, kultur og historie er viktige stikkord i Skottland. Selv om det ikke finnes rester av det i dag, så skal vi ikke glemme at Hebridene var besatt av vikinger i lang tid.

Vi starter og avslutter i byen som har alt hva hjertet måtte begjære, Edinburgh. Turen gjennomføres med minibuss, sammen med en vert fra Noble Tours.

Første stopp: To overnattinger i Brodick, Isle of Arran
Så snart vi har fått vår bagasje, setter vi kurs for ferjeleit Ardrossan og Saltcoats. I denne lille byen tar vi en lunsjpause som deltagerne kan bruke etter eget hjerte. Byen er kjent for saltutvinning, derav navnet, og har røtter tilbake til middelalderen. Tempelriddermyten sier at dette er havnen Tempelridderne landet skatten etter flukten fra Frankrike i 1312.

Etter den snaut times lange ferjeturen til Brodick, Arran, sjekker vi inn på det idylliske Auchrannie Hotell. Etter innsjekk er det tid for «a vie dram», og resten av dagen slapper vi av. Middag og frokost inkludert.

Å være på Arran uten å smake på øyas eget brygg, er intet mindre enn helligbrøde. Et besøk på The Arran Brewerie er ikke lagt inn i programmet. Men bryggeriet ligger i Brodick, og blir derfor et naturlig mål for en spasertur fra hotellet.

Påfølgende dag byr vi på:
Rundtur på Arran:
Her har vi en naturperle av de sjeldne. Vi tar turen innom steinsirkelen på Machrie Moor og Torrylinn Creamery (the home of Real Arran Cheese) mm.

I Lochranza besøker vi et av Skottlands yngste destillerier; The Arran Destillery. Destilleriet har på sin korte tid oppnådd et solid rykte blant whiskykjennere, og en smaksmessig myk start før Isley. Inngang på The Arran Destillery er inkludert i turen.

Andre stopp: To overnattinger i Port Ellen, Isley
To ferjeturer, og litt kjøring tar oss til Port Ellen på øya Isley, Der sjekker vi inn på The Hart Hotel, hvor vi samles på hotellets utmerkede whiskybar for å smake på den berømte og beryktede, men akk så himmelsk gode whiskyen fra Isley. Resten av dagen kan disponeres etter eget hjerte. Frokost inkludert.

På vår andre dag i Port Ellen er det flere eventyr som venter.

Bussen vår tar turen til byen Bowmore, som er øyas største. Der er det gode shoppingmuligheter for de som vil det. Her kan det anbefales å ta en tut på The Isley Shop.

Men for mange vil et besøk på det legendariske destilleriet Bowmore være et høydepunkt. Skottlands eldste produserende destilleri, byr på omvisning og a vie dram.

For de som ikke har fått nok whisky, så ligger Laphroaigh 2,6 km øst for Port Ellen, og Lagavulin destillery 1.8 km videre østover. De 4,1 kilometerne tilbake til Port Ellen burde være greit å få til på egen hånd.

Hvis det er noen som ønsker båttur og andre naturopplevelser, så ordner vi kontakter og booker for dere.


Tredje og siste stopp: En natt i Edinburgh
Det eneste Edinburgh mangler er ei sandstrand. Har er det shopping, historie, yrende uteliv,
spennende muséer, spøkelser, slott og Hagis. Kort sagt: Edinburgh har alt! Dette er en by de
fleste vil returnere til.

I Edinburgh tar vi inn på det veldig sentrale Mercure Edinburgh City Princes Street Hotell, og
kobler av resten av dagen. Mye av utelivet i Edinburgh er konsentrert rundt Rose street, shopping
i paralellgata Princes street. Men som i alle storbyer: Mange av de artigste stedene ligger litt offbeat.

Den siste dagen kan tilbringes med å utforske denne nydelige byen på egen hånd, eller bli med en tur på våre favoritter: Edinburgh Castle, tusle rundt i trange smug, spise Hagis på The Last Drop, her er det bare å henge på. Frokost inkludert.

SEND FORESPØRSEL >>